Pull Up bőrök –A természetesség selyemfényű szimbólumai

nov 9, 2020 | Egyéb kategória

Ha lakásunkba olyan bőrt szeretnénk, amely természetesnek hat, akkor a Pull Up bőr tökéletes választás lehet számunkra. Egy ilyen anyagból készült bútor vagy táska tulajdonosa a bőr által nyújtott természetességet és eleganciát a lehető legteljesebb mértékben tapasztalhatja. A selyemfényű és különleges puhaságú anyagok a kortalan elegancia képviselői, különleges Pull Up hatásuknak köszönhetően pedig bárhol felismerhetjük e bőrtípus képviselőit.

A kortalan elegancia képviselői

Minden korban léteztek kedvenc bőrtípusok. Amíg egy időben sokan a dombornyomott bőrből készült táskákért és könyvekért rajongtak, addig manapság a hair on bőrök térhódítását figyelhetjük meg. A különböző divatirányzatok így más és más bőrtípusokat részesítettek előnyben. A Pull Up bőrök ugyanakkor kortól és stílustól függetlenül osztatlan népszerűségnek örvendenek. A selyemfényű anyagok így a kortalan elegancia képviselőjeként vonulhattak be a divat történelmébe. Sikerük titka, hogy elegánsak, stílusosak, valamint különleges Pull Up hatásuk miatt egyedinek is tekinthetők a bőrök között.

A Pull Up hatás az anyagokon végzett utólagos felületkezelésnek, az úgynevezett finishing technológiáknak köszönhető. Az anyag felületén szépen kivehető különleges erezet természetes mintázatot nyújt a bőr számára. A bőr megmunkálása során felületét viasszal vagy olajjal kezelik, amely anyagok bevonatot képeznek rajta. Ez a bevonat ideiglenesen szétválik, amikor meghúzzuk vagy összegyűrjük a Pull Up bőröket, így ilyenkor az anyag színe világosabbá válik.
A jellegzetes hatásra az angol nyelv igen leleményes elnevezést használ. A pull-up kifejezés számos lehetséges értelmezése között ugyanis a „kihúzni” jelentést is megtalálhatjuk, amely egyértelműen utal arra, hogyan a Pull Up bőröket úgy ismerhetjük fel, ha kihúzzuk vagy összegyűrjük őket.

A természetesség diadala

Az antik hatást nyújtó Pull Up bőrök alapanyagát rendszerint az európai vidékeken nevelkedett marhák adják. Bár a Pull Up bőrök készítésénél Indiából vagy éppen Mexikóból érkezett bőrt is felhasználhatnak, a prémium kategóriát képviselő termékek csakis európai alapanyagokból készülhetnek. Mivel az európai marhák nagyobbak, jobban tápláltak, valamint életük során több vízhez is jutnak, így a bőrük is zsírosabb és jobb minőségű a távolabbi országokban élő állatoknál.

A tiszta anilin bőrökön ugyanakkor a természet adta karcolásokat, valamint ráncokat is felfedezhetünk, amelyek azonban semmiképpen sem csorbítják a Pull Up bőrök értékét. Az ilyen természeti jegyek ugyanakkor az Európán kívüli országokban található marhákra jellemzőek, mert ott még általánosnak számít a marhák ridegen tartása. Az európai marhabőrből készült anyagokon pedig billogjelzést sem fogunk találni, hiszen földrészünkön, az illegálisnak számító eljárás helyett, sárga műanyag táblák segítségével azonosítják az állatokat.

Hangulatos színek

A Pull Up bőrök harminc különböző színben elérhetők, így tört fehértől a püspökliláig szinte valamennyi árnyalat közül válogathatunk. Az egyes színek mindegyike más és más hangulatot hoz otthonunkba. Elegáns csillogásuk miatt a Pull Up bőröket elsősorban klasszikus stílusban készült bőrgarnitúrákhoz szokták használni. Az 1 milliméter vastag anyagok ugyanis kiválóan alkalmasak az olyan bútorok kárpitozására, amelyek nem rendelkeznek nagy egybe függő ülőfelülettel. A Pull Up bőrökből ugyanakkor táskák is készülhetnek, s aki ilyen darabot visel az utcán, arról bízvást állíthatjuk, hogy különleges és kifinomult ízléssel rendelkezik.

Bőr generációk számára

Mivel a legtöbb Pull Up bőr érzékeny a fényre, ezért a belőlük készült bútort vagy táskát lehetőség szerint ne tegyük ki közvetlen sugárzásnak. A Pull Up bőrök ugyan alapvetően taszítják a nedvességet, ám a nedves foltokat és pecséteket könnyedén magukba szívhatják, amely miatt színük idővel kifakulhat. A Pull Up hatás helyreállításához így speciális kezelőszerek alkalmazása ajánlott. Ügyeljünk arra, hogy anilin bőrökről lévén szó ne használjuk vizet tisztításuknál, hiszen ezzel sokat árthatunk a különleges bőrnek. Kellő figyelmet fordítva a Pull Up bőrök ápolására és tisztán tartására így a páratlan csillogású anyagok akár generációkon át is szolgálhatnak bennünket.