A választott anyag minősége befolyásolja a legnagyobb mértékben az egyedi ülőgarnitúrák árát, ezért erről külön érdemes beszélni. Készülhet a kanapé bútorbőrből, bútorszövetből, műbőrből, és ezeknek megannyi altípusából. Az ülőgarnitúra ára mellett a stílusát is nagyban meghatározza a választott anyag. Jellemzően az egyedi gyártású ülőgarnitúrák zöme bőrből készül, de közel sem mindegy, hogy milyen bőrből. Megmutatjuk, hogy mely bútorbőr típusoknak mik a jellemzőik, mennyire tartósak és milyen áron lehet hozzájutni.

Anilin (természetes bőr)

Erre a bútorbőr típusra jellemző, hogy nagyon kellemes a tapintása, mivel ez a legkevésbé kezelt bőrtípus, ami elérhető a piacon. Igazi ritkaságszámba megy, magas árfekvése miatt, viszont cserébe a lehető legkiemelkedőbb minőséget kapjuk. Ezek a bútorbőr típusok kiemelt figyelmet követelnek, és nem csak azért mert gyönyörűek és egyediek, hanem mert gyakori ápolást igényelnek. Szerencsére már vannak olyan bőrápoló szerek, amelyek kifejezetten természetes bőrök ápolására, tisztítására lettek kifejlesztve.

anilin természetes bútorbőr

Ilyen például a NATURAL LEATHERCARE KIT amelyekben található egy vízalapú bőrtisztító a mindennapi szennyeződések eltávolítására, valamint egy bútorbőr védő szer, ami növeli a természetes bőr tartósságát.

Semi-Anilin (fél természetes bőr)

A nevéből is látható, hogy ugyan úgy természetes bőrről beszélünk, viszont annyiban különbözik ez a bőrtípus a természetes bőrhöz képest, hogy már kezelés alá vetik. Egy áttetsző festékréteget kap a bőr felülete a hordós festés után, tehát minden látszik, ami a pigment réteg alatt van. Kinézetre nagyon hasonló, mint az Anilin bőrök, de nem annyira kényes, mint a természetes bőr. Alacsonyabb az ára, mint az Anilin bőröknek, de hasonló figyelmet igényel az ápolás terén. További féltermészetes bőrtípusaink széles választékát megtalálhatja az alábbi linken:

fél természetes bórtípus

Classic Collection semi-anilin bőrválaszték

Pigmentált bőr

Ez a bőrtípus szintén nagy figyelmet igényel, ha hosszútávon szeretnénk gyönyörködni benne, viszont jóval könnyebb eltávolítani a szennyeződéseket erről a bútorbőrről, amely a felületkezelésnek köszönhető. Éppen ezért olyan nagy igénybevételű helyeken szokták alkalmazni, mint az autóülések vagy a kanapék. Itt érdemes megemlíteni a fehér vagy világosabb színű pigmentált bőröket, amelyeken fokozottan láthatóak a használatából adódó szennyeződések, mint például a ruhákról, bőr övekről származó színtranszfer. Ezeknek a világosabb bőrtípusoknak külön figyelmet kell szentelni a tisztításukra, ezért speciális bőrtisztító készítmény igényelnek. Amennyiben szeretné megtekinteni széles kínálatunkat pigmentált bőrtípusainkból, kattintson a lenti linkre:

pigmentált bőr

Atlantic pigmentált bőrök

A pigmentált bőrök tisztítására ápolására a LEATHER CARE KIT speciális bútorbőr ápoló készítményét javasoljuk. Amennyiben világosabb pigmentált bőrtípust választana, akkor a kifejezetten erre a célra kifejlesztett LIGHT COLOR LEATHER CARE KIT használatát javasoljuk, amely kíméletesen és hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, foltokat a fehér bőrökről is.

Nubuck bőr

Talán a legjobb tapintású és egyben megjelenésű bőrtípus az összes közül. Ezt a hatást az Anilin bőr felületének csiszolásával érik el. Kifejezetten kényelmes, bársonyos a tapintása, hamar felveszi a test hőmérsékletét. A Nubuck bőr típusok esetében is kiemelt figyelmet kell fordítani a rendszeres ápolásra, és kifejezetten az erre a célra kifejlesztett speciális bőrtisztító szereket kell alkalmazni.

nubuck bőrtípus

A NUBUCK LEATHER CARE KIT 4 olyan készítményt tartalmaz, amelyek Nubuck bőrök ápolására, védelmére szolgálnak.

PullUp bőr

A divatvilágban leginkább elterjedt bútorbőr típus. Divatos megjelenése a sajátos eljárásnak köszönhető, mely során a bőrt meghúzzák, így világosabb lesz, ami patinás, antik hatást kelt. Szemet gyönyörködtető megjelenése mellett kifejezetten kellemes, puha a tapintása. A PullUp bőrtípusok ápolására szintén érdemes figyelni, ha sokáig szeretnénk élvezni jellegzetes olajos hatását. Még nagyobb PullUp bőrkínálattal rendelkezünk, amelyet a lenti linkre kattintva megtekinthet:

pull up bórtípus

Tuscania Collection PullUp bőrválaszték

Waxos Pull Up bőrtípusok tisztításához a WAX ON CARE KIT termékcsaládot javasoljuk, amely eltávolítja a legtöbb szennyeződést, valamint olyan anyagot tartalmaz, amely visszaadja a bútorbőr eredeti tapintását, kinézetét. Ezen felül eltüntetni a bútorbőrön keletkezett karcokat.

Az olajos PullUp bőrök ápolásához az OLEOSA LEATHER CARE KIT használatát javasoljuk, amely hatásosan, de egyben kíméletesen tisztítja a bőrt. Emellett egy speciális olajat tartalmaz, amely visszaadja a bőr ragyogását, olajos hatását.

Tekintse meg további bútorbőr kínálatunkat ide kattintva.