Mit jelent a bútorszövetek kopásállósága

aug 29, 2020 | Egyéb kategória

A bútorszövet kiválasztásánál nem mindig célravezető, ha csak az esztétikai szempontokat vesszük figyelembe. Nem jó, ha csak az alapján válaszunk, hogy szép a színe vagy kellemes a tapintása, érdemes figyelembe vennünk a kopásállóságot is.

A bútorszövetek kopásállóságát az ún. Martindale mutatóval jelölik. Ez a szám mutatja meg, hogy tartós használat esetén várhatóan mennyi idő múlva károsodik súlyosan a szövetszál. Ezt úgy mérik, hogy a bútorszövetet adott nyomással, dörzsvászonnal dörzsölik, ezzel rendszeres igénybevételt imitálnak.

A Martindale szám 10 ezer és 100 ezer közötti, egy 20 ezres kopásállóságú bútorszövet ajánlott átlagos használatra, nagy igénybevétel esetén, például közösségi terekbe 40 ezres, vagy a felettit érdemes választani.

Bútorbőr kereskedésünk többféle termékkel áll rendelkezésére, vannak úgynevezett high performance műbőreink és bútorszöveteink is, amelyek extrém kopásállósággal rendelkeznek. A Gobi bútorszövet, mely sima vízzel tisztítható, 250 ezer Martindale kopásállóságú, Alfa és Gamma műbőrünk ugyanezt a színvonalat hozza, emellett felületük karmolásálló is. Termékeink, kiváló minőségüknek köszönhetően, hosszú távú befektetést jelentenek.