A bőrbútorok valódi díszeivé válhatnak egy szobának, hiszen minőségi, elegáns, igényes bútorok. A stílusos megjelenés megőrzése gondos ápolást igényel, hiszen a bútorbőr odafigyelés nélkül hamar tönkremegy!

A valódi marhabőrből készült bútorbőrökön is meglátszik egy idő után a használat. A bőr megrepedezik, foltokban kopni kezd, elveszti színét, megfakul. Lelassíthatjuk az idő múlását és megőrizhetjük a kárpit szépségét néhány okos praktikával.

Fontos odafigyelni arra, hogy a bútorbőrt ne hagyjuk kiszáradni, mert ekkor kezd megrepedezni. A portalanítás, a kosz eltávolítása történhet erre alkalmas porszívó fejjel vagy pedig puha, nedves, de nem vizes ronggyal. A víz azért nem jó, mert ha a bőr beszívja, akkor hámlani, repedezni kezd és tönkremegy az anyag. Takaríthatunk, ápolhatunk a bőr anyagának megfelelő speciális tisztítószerekkel és ápolószerekkel is!

Nagyon fontos a bőrkanapé megfelelő elhelyezése is, a tökéletes állapot megőrzése érdekében ügyeljünk arra, hogy ne kerüljön hőforrás közelébe, és ne tegyük ki túlzott UV sugárzásnak!